top of page
Portret-2 ZW.jpg

MARTIJN

"Focus en doorzettingsvermogen maakt je een solide alpinist,

maar als bergmens ben je één met de natuur" // Martijn Schell

"Wil je graag leren klimmen of off-piste skiën? Of eens die berg op waar je al zo lang van droomt? Graag denk ik samen met je mee om een bergtocht te kunnen verwezenlijken!"

Martijn Schell is UIAGM berggids, oprichter van het reisbureau PowderGuides, opleidingsgids en bovenal ambassadeur voor de ski- en bergsport. Hij begon zijn professionele carrière in 2003, als aspirant berggids bij de ervaren Nederlandse berggids Edward Bekker en de Oostenrijker Wolfgang Hackel. In 2005 ronde hij zijn opleiding aan de technische universiteit van München af en ging als zelfstandig berggids, vanuit zijn nieuwe thuisbasis Saint Crépin, een bergdorpje gelegen tussen de Zuidfranse bergmassieven van de Queyras en les Ecrins, en samen met zijn vrouw Saskia zijn toekomst vol dromen tegemoet. 

  - Martijn, geboren in 1974 te Haarlem,

maakte voor het eerst kennis met de bergen tijdens de wintersport in Thiersee. Hij was toen dertien jaar en raakte onmiddellijk in de ban van de prachtige bergwereld. Vanaf zijn studententijd ontplooide hij zich tot een solide alpinist en freerider. Met vrienden beklom hij vele bergen waarvan de Grandes Jorasses noordwand, Marmolada zuidwand, Peuterey integrale naar de Mont Blanc, op ontdekking in het Chola Shan gebergte en de westgraat van Shivling slechts een greep is van zijn meest memorabele beklimmingen - 

De eerste jaren als Martijn Schell Ski- & Bergsport gidste hij zijn eerste klanten alleen of samen met zijn Duitse collega Christian Schlesener of Franse collega François Lombard. Hij bouwde aan zijn relatie met een steeds grotere groep trouwe klanten. In 2012 richtte hij PowderGuides op. Een gespecialiseerde reisorganisatie waar de Nederlander samenvloeit met de Franse bergbewoners.

Vandaag de dag, duizenden ski- en toerskitochten en ontelbare beklimmingen verder, verwonderd hij zich nog steeds over de verborgen juwelen die in de bergwereld schuil gaan. Het constant veranderende berglicht, de wondere dierenwereld, de inspirerende mensen. Gewoon, de frisse berglucht over je heen voelen glijden.

Speld nieuw.png
bottom of page